Elbukott a javaslat, sem a kormánypárti, sem az ellenzéki képviselők nem vállalják a kötelező oltást

Megosztás

Az Országgyűlés épületében minden egyes dolgozónak kötelező (volt) felvennie valamelyik oltást, ám ez éppen a képviselőkre nem vonatkozik egy jogi csavar miatt. Ezen akart változtatni Bencsik János független képviselő, de egyelőre egyik oldal sem akar hallani sem kötelező oltásról. Félnek attól, amire százezreket köteleznek jelenleg Magyarországon?

Leszavazták az Igazságügyi Bizottságban az országgyűlési képviselők kötelező oltására vonatkozó javaslatot, amelyet a független Bencsik János nyújtott be – derül ki az országgyűlési képviselőnek az MTI-ben kedd délután megjelent tájékoztatásából.

A közlemény szerint mivel Bencsik indítványát csak a szintén független dr. Fülöp Erik támogatta, így azt tárgysorozatba sem vették.

Bencsik azért nyújtotta be a javaslatot, mert az Országgyűlés tagjai nem állnak munkaviszonyban az Országgyűlés Hivatalával. A független képviselő szerint így ők csak saját magukat kötelezhetik az oltásra.

„Célom az volt, hogy vállaljuk a felelősséget és a példamutatást. Ha egy bolti eladó vagy buszvezető számára kötelezővé lehet tenni az oltás, akkor a képviselők számára is annak kéne lennie.

Sajnálom, hogy ezt végül sem a kormánypárti, sem az ellenzéki oldal egyetlen frakciója sem vállalta. A Polgári Válasz továbbra is a felelősségvállalás és a példamutatás pártján áll. Valljuk, hogy egyetlen törvényhozó sem állhat a törvények felett”

– fogalmazott Bencsik János. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek